EVDE İSKENDER KEBAP
2 adet pide (Kazakistan'da bulunan arkadaşlar lipoşka ekmeği ile de güzel oluyor ben onunla yaptım)
500 gram dana eti
SOS İÇİN
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
4-5 y k.domates salçası
4-5 y.k. tereyağı
tuz
karabiber
pul biber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle buzluktan çıkardığımız eti (tüm et olursa daha güzel olur benim ki kusbası seklindeydi öyle olunca minik minik dönerler oluyor) ince ince kıyın sonra az bir suyla pişirin ve suyunu çekince az yağ ile kızartın sonra küp küp doğradığımız pidelerimiz az bir yağla teflon tavada 5dk kızartıyoruz dikkat edin fazla kızartmayın onları servis tabaklarına alıyoruz daha sonra bir tencerede tereyagımızı eritiyoruz salçamızı katıyoruz 2-3 dk karıştırıp et suyu ve kaynar suyumuzu ilave ediyoruz içine tuz, karabiber, pul biber döküyoruz ve 10 - 15 dk pisiriyoruz. Servis tabagına pideleri yerleştirdikten sonra etlerimizi üzerine yerlestiriyoruz sonra sosumuzu üzerine gezdiriyoruz güzelce yanınd ayoğurla birlikte hazırlıyoruz afiyet olsun Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
26 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder