HANIM GÖBEĞİ TATLISI
MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
250 gr margarin
4 yumurta
1 tutam tuz
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbeti için su, şeker ve limon suyu bir tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. 2 su bardağı suya margarin eklenip karıştırılarak kaynatılır. Elenmiş un ve tuz eklenip karıştırılarak pişirilir. Tencere ocaktan alınıp biraz soğuduktan sonra teker teker yumurtalar yedirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlandıktan sonra ortası delinerek şekillendirilir. Kızgın yağda kızartılır. Soğumuş şerbete atılıp 5 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır. Hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder