26 Haziran 2015 Cuma
- 13:59
- Unknown
- Yemek Tarifleri
- Yorum Yok
HASAN PAŞA KÖFTESİ
Malzemeler:
Köfte için:
250 gr dana kıyma
1 adet kuru sogan (rendelenmiş)
1 yumurta akı
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
1 dilim ekmek içi (robotta çekilmiş)
Tuz
karabiber
Kimyon
Kekik
Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyagı
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kimyon
Kekik
İki su bardağı kadar sıcak su
1 adet doğranmış patates (haşlanmış)
1 adet doğranmış havuç (haşlanmış)
1 çay bardağı kadar bezelye (haşlanmış)
Taze kaşar veya dil peyniri
HAZIRLANIŞI
Fırını 200 derecede ısıtınız. Kıymayı tüm malzemelerle birlikte yoğurunuz. Çanak şeklinde köfteler yapınız. Kenarlıklı bir fırın tepsisinin tabanına dizip ön pişirme yapınız. Küçük bir tencerede yağı kızdırınız.Soganları sarartıp unu ilave ediniz ve kavurunuz.Salçayı da ilave ettikten sonra karıştırmaya devam ediniz. Baharatları ve suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakınız.Pişen köfte çanaklarının içine hazırladıgınız haşlanmış sebzeleri koyunuz. Sosu köftelerin tabanını geçecek ancak garnitürlere ulaşmayacak şekilde dökünüz
Peynirleri de sebzelerin üzerine koyduktan sonra tekrar fırına koyunuz. Peynirler eriyip üzeri kızarınca sıcak sıcak servis ediniz. Afiyet Olsun. Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder