HATCANA BÖREĞİ
4 su bardağı un
1,5 su bardagi su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 soğan
300 gram yarım yaglı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
Kizartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Un, su ve tuz bir kaba alınıp hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp hazır yufka büyüklüğünde ve inceliğinde açılır. Önce iki kanadı ortada birleştirilir. Daha sonra diğer iki kanat birleştirilir. Hamur dörde kesilip küçük kareler eldel edilir. diğer tarafta ,ç harcı için dogranmış soğan, rendelenmiş peynir ve pulbiber harmanlanır. hamurların içine konulan iç harçtan sonra hamur muska şeklinde kapatılır. Isıtılan sıvıyağda kızartılır.
16 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder