KAHİYE
Kahıye için gerekli malzemeler:
1 kilo tuzsuz beyaz peynir
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 bardak su
½ çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
½ adet limon
Yapılışı: Üç su bardağı un, iki bardak su ve yarım kaşık tuz karıstırlarak hazırlanan hamur kıvamını bulana kadar yoğrulur. 1 kilo tuzsuz peynir çatalla ezilir. Hamur bezelere bölünür ve un serpilerek açılır. Şerbet için üçer bardağı şeker ve su kaynatılır üzerine limon sıkılır. Açılan yufkaların üzerine ezilen peynir koyulur. Yufka zarf şeklinde kapatılıp, kenarlarına açılmaması için bastırılır. Gözleme gibi hazırlanan kahıyeler yağda cevırelerek kızartılır ve üzerine hazırlanan şerbet dökülür.
Kahıye sunuma hazırdır.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder