30 Haziran 2015 Salı

KARNI YARIK
2 tane patlican
150 gr kiyma
1 orta boy sogan
1 tane yesil biber
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi salca
Baharat
Tuz
Üzeri icin
Rendelenmis kasar
Patlicanlari alacali soyun.kizgin yagda kizartin.Yada benim yaptigim gibi patlicanlari yaglayip önce isitilmis 200 derece firinda kizartin. Cevirerek heryerinin kizarmasini saglayin. Önce Kiymanin suyunu cektirin ardindan yagi ekleyin ince dogranmis sogani yesil biberi ekleyin. Kavurma islemin ardindan ince dogranmis sarimsagi karistirin salca istenilen baharatlari tuzunu karistirin. Altini kapatin maydanozunu ekleyip karistirin. Ic malzemesi hazir. Kizaran patlicanlari ortalarindan bicak yardimiyla kesin cukur acin kasikla hazirladiginiz ic malzemeden doldurun. Üstüne rendelenmis kasarlari koyun. Bir bardakta 1 kasik salcayla su hazirlayin tepsiye dökün. 200 derecede kasarlar kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun:) Mutfak Zamani'na teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler