24 Haziran 2015 Çarşamba

KIBRIS TATLISI

Şiddetle tavsiye ediyorum gerçekten hem hafif hemde çok lezzetli...
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardagı toz şeker
1 su bardagı galeta unu
1 su bardagı hindistan cevizi
1 su bardagı sıvıyag
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Kreması İçin:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı nişasta
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz seker
Üzeri İçin: 1 çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp 10 dk kaynatıp soğumaya bırakın...
Tatlı için şeker ve yumurtayı mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeyi sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız harcı yağlanmış büyük kare borcama döküp 150 derecelik fırında pisirip hamur sıcakken soğuyan şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakın.
Krema için bütün malzemeyi tencerede karıstırıp orta ateşte karıştırarak pisirin muhallebiden koyu olacak kıvamı.
Hazırlanan kremayı soğuyan tatlının üzerine döküp üzerine hisdistan cevizi serpiştirip oda sıcaklığında soguyunca dilimleyerek servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler