24 Haziran 2015 Çarşamba
- 04:51
- Unknown
- Börek Tarifleri
- Yorum Yok
KIYMALI TANDIR BÖREĞİ
Kat kat çıtır çıtır bir lezzet...
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket toz maya
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
Yağlamak İçin:
250 gr tereyagı
1 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:
400 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, pul biber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp dinlendirip mayalandırmadan hamuru iki bezeye bölün.
Arası için tereyagını eritip ocaktan alın ve tahini ekleyip karıştırın.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde yufka büyüklüğünde açıp erittiginiz tereyağlı karışımın yarısını açtığınız yufkanın üzerine döküp her tarafına eşit şekilde fırça ile yayın.
Donması için 10-15dk bekleyip açtıgınız yufkayı ortadan ikiye kesip uç kısımlarından başlayıp rulo sarıp salyangoz şeklinde içe kıvırın. Bir bezeden 2 adet salyangoz kıvrımınız olacak.
Hazırladığınız hamurları buzdolabına koyup 1 saat bekletin.
Diğer bezeye de aynı işlemleri yapın.
İçi için kıymayı tencereye koyp altı kısıp şekilde agzını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanları küçük, küçük doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene kadar kavurup tuz ve pul biberi ilave edip ocaktan alıp sogumaya bırakın.
Buzdolabından iki hamuru çıkartıp üst üste koyup fırın tepsisi ebatında açıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine kıymalı harcı yayıp diğer iki bezeyide aynı şekilde üstüste koyup açın ve kıymalı harcın üzerine kapatıp kenarlarına iyice bastırıp kapatın (pişerken açılmasın diye)
Üzeri için yumurta, yogurt ve sıvıyagı çırpıp böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirip dilimleyerek servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder