KREP PASTA
Krep için
3 yumurta
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 tutam tuz
ARASI İÇİN
5 adet patates
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Karabiber
ÜZERİ İCİN
10 adet ince kıyılmış biberli zeytin
1/2 çay bar.mısır
1 bir kaç dal maydanoz
1 çay kşğ kuru Biberiye
1 çay kşğ kuru fesleğen
3 diş dövülmüş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber-tatlı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
İlk önce üzeri için verilen malzemelerden kapya biberli yeşil zeytin ve maydanoz mümkün olduğu kadar küçük parçalara kesilir. Çukur bir kaseye aktarılır.Tüm malzemeler eklenerek karıştırılır bir kavanoza konulur.( Bu karışımı sabah kahvaltılarda veya salatalarda kullanabilirsiniz.)Krep pastamız için Patatesler haşlandıktan sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp tavada kavrulur. Salça tuz karabiber patatesler eklenir. Soğumaya bırakılır. Krep için; Yumurtalar çırpıldıktan sonra süt ilave edilir. Çırparak unu ve tuzu eklenir. Yağsız tavada 1 er kepçe dökülerek pişirilir. Her bir krepin arasına patates harcı döşenir. Sunum yapmadan önce zeytin harcı ile süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder