LAZ BÖREĞİ
Muhallebi için:
7 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
4 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
Hamur için:
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyagı
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Un
Şerbet için:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Üzeri için:
500 gram tereyagı
Fındık
YAPILIŞI:
Muhallebi için süt, un,nişasta ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Çırpılmış yumurta sarısı karıştırılarak muhallebiye yedirilir. Sogumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur 10 eşit bezeye bölünür. Bezeler nişasta ile açılır. 500 gram tereyağı eritilir. Bezelerin 5 adedi eritilmiş tereyağı ile yağlanıp yuvarlak fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine soğumuş muhallebi yayılır. Üzerine karabiber serpilir. Kalan 5 yufka da nişasta ile açılıp araları eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Yufkalar tepsideki tatlının üzerine yayılır. Tatlı börek dilimi şeklinde dilimlenip kalan eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbet için su ve şeker bir tencerede kaynatılır. Tatlı sogukken üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder