MERCİMEKLİ KIYMALI MİDYE BÖREK
YUFKASI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un akal
tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1su bardagı mercimek (kara şimşek) :))
150 gr kıyma
1 büyük boy sogan
sıvı yag
tuz
Üzerine yumurta sürmeyi unutmuyoruz:)
HAZIRLANIŞI
Önce içi hazırlayıp sogumaya bırakalım mercimegimizi güzelce haşlayalım birgün önceden suda bekletsek daha güzel olur ama o gün içerisinde haşlasanızda olur.Daha sonra küp küp dogradığımız soğanları yağda hafif ölene kadar soteleyelim ardından kıymamızı katıp soteleyelim etlerimizde pişinde suyunu süzüp mercimegimizide katıp karabiberini tuzunu atıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ardından hamurumuzu yoguralım bütün malzemeri katıp ve hamurumuzu açmak için bire bir un ve nişaşta kullanalım açtıgımız yufkayı 4e bölelim ve aşagıda gösterdigim gibi buyük kısmından sıvrı ucuna dogru parmagımıla büzelim içi koyuf fazla sıkmadan saralım büzgülü kısmı üste gelecek AFİYET OLSUN Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder