MISIR GEVREKLİ ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE
Ağızda dağılan enfess bir kurabiye denemelisiniz ..
MALZEMELER
3 su bardağı nişaşta
1adet yumurta
100 gr pudra şekeri
250 gr sanayağ
ve un
Üzeri İçin
1 küçük kase mısır gevreği
100 gr kadar glazür bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yagımızı yumurtamızı pudra şekeri ve yumurtayı katıp yoğuralım ve yavaş yavas un eklemeye devam edelim ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.
Ve ceviz büyüklügünde koparıp yuvarlayıp tepsimize dizelim 180 derecede üzeri kızarmadan alalım çatlayınca alabilirsdiniz resimdeki gibi Bu sırada bermari usulü glazür çikolatamızı eritelim mısır gevreğini robottan geçirelim önce eriyen çikolataya sonra mısır gevreklerine bandırıı servis tabağımıza alabilirsiniz. Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder