PASTIRMALI HUMUS
Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut (haşlanmış kabukları soyulmuş)
1 su bardağı tahin
3 adet limon suyu
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Üzeri icin:
5-6 dilim pastırma
1 çay kaşığı pulbiber
4çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:Nohut ve sarımsakları rondodan geçirip kalan malzemeleri ekleyip karıştırın gerekirse 2-3 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pastırmaları istediğiniz büyüklükte doğrayıp pulbiber ile birlikte zeytinyağında çok hafif soteleyin.
Hazırladığınız humusu servis tabagına koyun ve üzerine sotelediğiniz pastırmalrı ekleyip servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler
24 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder