24 Haziran 2015 Çarşamba

PASTIRMALI HUMUS
Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut (haşlanmış kabukları soyulmuş)
1 su bardağı tahin
3 adet limon suyu
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Üzeri icin:
5-6 dilim pastırma
1 çay kaşığı pulbiber
4çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:Nohut ve sarımsakları rondodan geçirip kalan malzemeleri ekleyip karıştırın gerekirse 2-3 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pastırmaları istediğiniz büyüklükte doğrayıp pulbiber ile birlikte zeytinyağında çok hafif soteleyin.
Hazırladığınız humusu servis tabagına koyun ve üzerine sotelediğiniz pastırmalrı ekleyip servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler