PAZILI AÇMA BÖREK
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı süt,
2 yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
alabildiği kadar un( kulak memesi kıvamında hamur elde edilecek)
İÇİ İÇİN MALZEMELER
3 bağ pazı(haşlanmış),
1 su bardağı pirinç(haşlanmış),
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 büyük soğan.
YAPILIŞI
Sıvıyağda soğanlar kavrulunca üzerine haşlanmış ve ince doğranmış pazılar ve diğer malzemeler eklenerek kavrulur.6-7 dakika. Hazırlanan kulak memesi kıvamındaki hamuru,ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak,orta boy yufka açılır ve içine haşlanmış,ve diğer malzemelerle kavrularak eklenmiş pirinci yufkanın her tarafına dağıtarak rulo şekli verilir ve 10 cm genişliğinde kesilerek tepsiye yerleştirilir.üzerine yumurta sürülerek 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder