26 Haziran 2015 Cuma

PROFİTORÖL PASTA
1 su bardagı su
1 su bardagı un
125 gr sana yag
4 adet yumurta
1 çimdik tuz
2 paket krenşanti ve 1 su bardağı süt şanti için

HAZIRLANIŞI
 Tenceremize suyumuzu ve sanaya yagını koyuyoruz su kaynarken yağda erimiş oluyor sonra bir çimdik tuzumuzuda atıyoruz ve unuda katıp hızlıca karıstırıyoruz 3-4 dk ocakta kavurduktan sonra ocagı kapatıp ılımasını bekliyoruz.
 Daha sonra 4 yumurta kırıp mıkserle ıyıce yedırıyoruz yapışık bir hamur elde ediyoruz bunu tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye diziyoruz ve 170 derece ısıda pişiyoruz daha sonra fırından çıkınca soğumasını bekliyoruz.
Önceden  derin bir kapta hazırlamış olduğumuz krem şantinın içine döküp karıştırıyoruz
 Kek kalıbımıza streç filmimizi yerleştirelim ve içine profitoröllü krem şantili karışımı kalıba doa ldurup dolaba kaldırıyoruz .
1-2 saat dinlendikten sonra servis tabagın alalım çikolata sosu ile süsleyip servis edebilirsiniz Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler