18 Haziran 2015 Perşembe

İftarda, sahurda ne yemeliyiz?
İftarda hurma veya zeytinle açtıktan sonra bir kase ev yapımı bir çorba içilmelidir, salata, yoğurt gibi hafif ikinci bir tabak yiyecekten sonra 15 dakika ara verip ana yemek ve ikinci kap yemek yenilmelidir. 40-45 dakika sonra çok hafif bir öğün yapılmalıdır. Aradan bir saat geçtikten sonrada hafif bir sütlü tatlı veya meyve yenilebilir. İftarların olmazsa olmazı ramazan pideleridir normal ekmeğin bir dilimi pidenizin 1-2 boğumuna denk gelecektir. Sahurlarınız da tam buğday ekmeği veya tam çavdar ekmeği tercih ediniz. Sebebi midede daha uzun süre kalırlar ve hazmı kolaylaştırır. İftar yemeklerinizde ızgara köfte yerine sulu köfteyi etli sebzeli yemekleri tercih etmeniz hem susuz kalmanızı engeller hem de sindirim problemi yaşamasınız.
Bir de altın meyve ve sebzeler var. Susuzluğa çare, vişne, nane, karpuz, salatalık, limon, üzüm sıcak etkisini dengeliyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler