SAC ORUĞU
1.5 kg köftelik bulgur
750 gram köftelik dana eti
1 çorba kaşığı fesleğen
Yarım çorba kaşığı tane kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası
1 soğan
Tuz
İç harcı için:
1 kg dana kıyma
250 gram kuyruk yağı
250 gram iç yağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gram dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı karışık baharat
3 tatlı kaşığı kuru nane
1 demet maydanoz
3 demet nane
Tuz
HAZIRLANISI
Kıyma suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Suyu çekilen kıymanın üzerine kuyruk yağı eklenerek pişirilir. Bir başka tencerede iç yağı eritilip tenceredeki kıymanın üzerine dökülür.
Dolmalık fıstığın dışındaki malzemeler harca ilave edilir. Dolmalık fıstık ayrıca kavrularak üzerine dökülür. Diğer tarafta ıslatılan bulgur salça, soğan ve baharatla iyice yoğurulduktan sonra içerisine köftelik et ilave edilerek tekrar yoğurulur.
Cevizden biraz daha büyük parçalar halinde koparılan dış harç kahve fincanı büyüklüğünde açılır. Üzerine 1.5 çorba kaşığı harç yayılarak üzeri yine dış harç ile kapatılır. Kenarları birleştirilen oruklar kızdırılan sacın üzerinde pişirilir.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder