SALYANGOZ BÖREK
Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
2 adet yumurta
200gr tereyağı (eritilmiş)
1/2 kalıp beyaz peynir
1 çay bardağı süt
4 çorba kaışı yoğurt
1/2 demet dereotu
tuz,pulbiber,karabiber
Üzeri için: 1 adet yumurta
Hazırlanışı:Dereotunu ince ince doğrayıp peyniri çatal ile ezin
Derin bir kase içinde yumurta, süt, yoğurt ve tereyağını çırpıp patates, peynir, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.
İlk yufkayı duz zemine serip patatesli harçtan bol miktarda her tarafına sürün ikinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip aynı şekilde patatesli harçtan her tarafına sürün tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
Hazırlanan yufkaları rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesip üzerini nemli bez ile örtüp buzdolabında yaklasık 2 saat dinlendirin
Dinlenen böregi 1 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sürün.
Önceden ısıtılmıs 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..
(evde dereotu olmadığı için ben kullanmadım) Pembe Tatlar'a teşekkürler
24 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder