Tavuk Budu Sarma
Malzemeler
9 Tane But
Baharatlar: Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Ici icin:
9 Yemek kasigi pirinc
1 Adet kuru sogan
2 Adet yesil biber
Bir tutam maydanoz
1 Tatli kasigi tepeleme biber salcasi
Baharatlar: Tuz, karabiber, kimyon
Yapilisi:
Ilk olarak tavuk etini kemiginden dikkatlice parcalamadan ayirin ve alti kalin bir bardak yardimiyla biraz dövün.
Ayirdiginiz kemikleri bir tencereye koyun, üzerini bir parmak gececek kadar su ekleyip baharatlarida koyup ocakta haslayin.
Ayri bir kabin icine pirinci koyun, üzerine sicak su koyup biraz beklettikten sonra süzün.
Sogani, yesil biberi, maydanozu cok ince dograyin(Ben dograma isleminde mutfak robotunu kullandim) ve pirince ekleyin, ardindan salca ve baharatlari ekleyip güzelce harmanlayin.
Daha önceden hazirladiginiz kemiksiz tavuk etini birer birer tabaga koyun, bir yemek kasigi pirinc harcindan koyup sarma sarar gibi sarin ve uc kisim alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin.
Tepsiye yerlestirdiginiz tavuk budu sarmalarin üzerine, baharatli tavuk suyundan bolca dökün ve daha önceden isitilmis 200°li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin. (Tavuk budu sarmalar piserken aradabir firini acip tepsideki tavuk suyundan alip üzerine dökün)
Sicak olarak servis yapin.
Not: Tavuk budu ve pirinc miktarini kisi sayisina göre daha cok veya daha az yapabilirsiniz, ben 1 but icin 1 yemek kasigi pirinc koydum.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler
18 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder