18 Haziran 2015 Perşembe

Tavuklu Bulgur Pilavı (Hatay usulü)
Malzemeler
3 Adet tavuk budu
1 Su bardagi haslanmis nohut
2,5 Cay bardagi zeytin yagi
1 Cay bardagi tel sehriye
3 Su bardagi pilavlik bulgur
6 Su bardagi su (tavuk suyu)
Tuz
Yapilisi:

Öncelikle tavuk butlarini tencereye koyun üzerini örtecek kadar su ve birazda tuz koyup haslayin. Haslanan tavuklarin suyunu süzün, ve ayri bir yerde tavuklari didikleyip birakin. (Tavugun suyunu dökmeyin)
Teflon pilav tenceresine zeytin yagini koyun üzerine tel sehriyeyi ekleyip pembelesinceye kadar kavurun, hemen ardindan bulguru dökün ve 1-2 dk. daha kavurun.
Kavrulmakta olan bulgurun üzerine tavugun suyunu (6 bardak) ekleyin, ardindan didiklediginiz tavugu, haslanmis nohutlari ve birazda  tuz ekleyin.
Pilav kaynamaya baslayinca ocagin altini kisin ve tencerenin kapagini kapatin, pilav suyunu cekip göz göz olunca ocaktan alin ve 20 dk. dinlendirip servis yapin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler