YAĞ MANTISI
Kayseri mutfağının en güzel lezzetlerinden biri de yağ mantısı....
Bol kalorili ama çok lezzetli:))
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket toz maya
yeteri kadar ılık su
tuz
İçi İçin:
200gr kıyma
1 adet kurusogan
tuz,pulbiber
Üzeri İçin: Salcalı sos, sarımsaklı yoğurt
Kızartmak İçin: Sıvıyag
Hazırlanışı:Unu derin bir kab içerisine koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri kapalı şekilde 20dk dinlendirin...
Soğanı ince ince dograyıp kıyma ve baharatlarla beraber karıştırın.
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zemin üzerinde mardane ile çok inceltmeden açıp bıçak ile büyük kareler kesin...
Kesilen karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
Kızgın yağda hazırlanan mantıları kızartıp derin bir kase veya borcama alın.
Kızartılmış mantıları servis tabaklarına koyup üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salcalı sos döküp sıcak olarak servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler
24 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder