Kek yaparken hepimiz sorunlarla karşılaşmışızdır. İyi bir kek yapabilmek için aşagıda size verecegimiz bilgileri mutlaka dikkate alın. Yaptığınız keklerin çok daha başarılı olduğunu göreceksiniz.
Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları
1 – Kullandığımız malzemeler oda sıcaklıgında olmalı çünkü soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önlüyor.
2 – Kek yaparken kullandığımız malzemelerin taze ve son kullanma tarihlerinin geçmemiş olmasına dikkat edelim.
3 – Kek kalıbını yaglayalım ve unlayalım.
4 – Kekleri fırına vermeden önce fırını mutlaka ısıtalım.
5 – Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
6 – Toz şeker kullanacaksak toz şekerin erimesi için iyice çırpalım.
7 – Yumurta ve toz şekerin çok iyi çırpılması kekin kabarmasında etkili olmaktadır.
8 – Yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpılması, kekin kabarmasında daha da etkili olur.
Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları
9 – Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek kullanalım.
10 – Keki 150-180 derece arasında pisirmemiz gerekir.
11 – Keki kalıptan çıkarırken ne çok sıcak ne de çok soguk olmamalıdır. Ilık oldugu zaman kalıptan çıkartalım.
12 – Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
13 – Keki fırına verince ilk 20 dakika kapağını açmamalıyız, yoksa kek söner.
14 – Pişen keki hemen fırından çıkarmamalıyız, çünkü soğuk hava ile temas eden kek söner. Kek piştikten sonra fırını kapatıp 5 – 10 dakika fırında dinlendirelim.
15 – Keki fırının alt katında pişirmeliyiz.
16 – Kekte meyve, kuru üzüm, kuru kayısı vb. kullanacaksak, kuru olmalarına dikkat edelim kuru değillerse una bulayıp kullanalım.
17 – Keki hazırlarken 1 – 2 damla limon sıkarsanız kekin kabarmasında etkili olur.
18 – Keki süt ile yaparsanız, kekiniz daha ıslak görünümlü olur. Islak kek, kakaolu kek ve buna benzer kek yaparken sütü tercih etmeliyiz.
19 – Keki yoğurt ile yaparsanız, kekiniz daha kuru ve sert olur. Genelde sade kekler yoğurt ile birlikte yapılır.
2 Temmuz 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder