11 Temmuz 2015 Cumartesi
- 16:11
- Unknown
- Yemek Tarifleri
- Yorum Yok
Icli Köfte
Hamuru icin :
1kg ince cigköftelik bulgur
1 su bardagi un
1 yemek kasigi tuz
ic harci icin:
1-2 yemek kasigi siviyag (kiymayi kavurmak icin)
500 gr kiyma
5-6 sogan (sogani ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
maydonoz
1yemek kasigi tuz (istege göre)
1yemek kasigi pulbiber (istege göre)
1 tatli kasigi karabiber
ilk once ic harcini hazirlayin,siviyag ile sogani kavurun sonra kiymayi ilave edin baharatlari ve sonlara dogru maydonozu icine karistirin ve sogutmaya birakin o arada bulguru bir kaba koyup üzerine sıcak su ilave edip yumşamasını bekleyin.. hamurunu hazirlayiniz....hamurun malzemelerini bir kaba alip yogurmaya baslayin yaniniza bir tas su alin ve arada bi elinizi icine batirip yogurmaya devam edin hamurun kivami yumsak bir hamur kivami olmasi lazim macun gibi.. ceviz büyüklügünde beze alip gösterge parmaginizla ortasin batirip diger elinizle cevirmeye baslayin resimlerde gördügünüz gibi sonra bir tatli kasigi kiyma harcindan koyup ucunu kapatin... kizgin yagda kizartip servis yapin..Fato'nun Mutfağı'na teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder