11 Temmuz 2015 Cumartesi




Icli Köfte

Hamuru icin :
1kg ince cigköftelik bulgur
1 su bardagi un
1 yemek kasigi tuz

ic harci icin:
1-2 yemek kasigi siviyag (kiymayi kavurmak icin)
500 gr kiyma
5-6 sogan (sogani ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
maydonoz
1yemek kasigi tuz (istege göre)
1yemek kasigi pulbiber (istege göre)
1 tatli kasigi karabiber

ilk once ic harcini hazirlayin,siviyag ile sogani kavurun sonra kiymayi ilave edin baharatlari ve sonlara dogru maydonozu icine karistirin ve sogutmaya birakin o arada bulguru bir kaba koyup üzerine sıcak su ilave edip yumşamasını bekleyin.. hamurunu hazirlayiniz....hamurun malzemelerini bir kaba alip yogurmaya baslayin yaniniza bir tas su alin ve arada bi elinizi icine batirip yogurmaya devam edin hamurun kivami yumsak bir hamur kivami olmasi lazim macun gibi.. ceviz büyüklügünde beze alip gösterge parmaginizla ortasin batirip diger elinizle cevirmeye baslayin resimlerde gördügünüz gibi sonra bir tatli kasigi kiyma harcindan koyup ucunu kapatin... kizgin yagda kizartip servis yapin..Fato'nun Mutfağı'na teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler