Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardagi sıvıyağ
1 su bardagı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşıgı un
1 yemek kaşıgı nişasta
Yarım su bardagı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Islatmak için; Süt
Üzeri için; 100 gr. bitter çikolata
Kenarları için; 100 gr. hindistancevizi
Yapılışı:
Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine süt,sıvıyag,kakao ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.
2 adet fırın tepsisine yaglı kağıt serin.
Kek harcını bu 2 adet fırın tepsisine eşit miktarda paylaştırın ve yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
Kek soğurken kremayı yapın.Bunun için; tencereye süt,un,nişasta,şeker ve 1 yumurtanın sarısını alıp,çırpın.
Ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen kremaya vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
Pişen keki yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesin.
1 tepsiden 20 adet yuvarlak çıkıyor.Yani 2 tepsi kekten 40 adet yuvarlak çıkmış oluyor.
Kestiginiz yuvarlak kek parçalarının her birini 1 tatlı kaşıgı süt ile ıslatın.
Yuvarlaklardan birini alın ve üzerine krema sürün.Bu işlemi krema torbası yada kaşıkla yapabilirsiniz.
Bir kek parçası daha alıp,krema sürdüğünüz kekin üzerine kapatın.
Hafifçe bastırırsanız kremalar biraz dışarı taşıyor.Bu kremalarıda etrafına ve üzerine kaşık yardımıyla sürün.
Üzerinin sadece kenarlarına sürmeniz yeterli olacaktır.Çünkü ortalarına çikolata eritip,sürülecek. (Alttaki resimdeki gibi)
Geniş bir tabağa bolca hindistan cevizi dökün ve pastanın kenarlarını ve üzerini hindistan cevizine bulayın.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve pastaların üzerlerine yuvarlak olacak şekilde yayın.Bu işlemi yine ince uçlu bir krema torbası yada kaşık yardımıyla yapabilirsiniz. (Yukardaki resimdeki gibi)
Pastacıklarınızı buzdolabında dinlendirin.
Ben geceden yaptım ve ertesi gün servis ettim.Afiyetler olsun.. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder