24 Temmuz 2015 Cuma


Kara sarımsak Japonya, Avusturaya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde  mutfak sektöründe oldukça popüler bir yere sahiptir. Onu bu kadar popüler kılan şey ise tadının tatlı, kokusuz ve 10 kat daha etkin olmasıdır.
Etkin maddeleri diger beyaz sarımsaga göre daha yüksektir.
Kara sarımsak %100 doğal bir üründür.
Kara sarımsak Nasıl  Elde Edilir?
Bildiğimiz normal beyaz sarımsak 2 ay boyunca özel bir ısıl işleme tabi tutularak fermantasyona uğratılır.
Diğer sarımsaklardan farklı özellikleri nelerdir?
*Fermente edilmiş  siyah sarımsağın normal sarımsağa göre daha fazla özellige sahiptir
*Keskin bir  kokusu yoktur. Sarımsaga kokusunu veren madde hakkında bilgi alamak için tıklayın.
*Vücut tarafından daha kolay emilir.
*Sarımsağı fermantasyona ugratmak (yani mayalamak) antioksidan  özelliğinin 10 kat artmasını saglar.
*Doğal antibiyotik özelliğini koruyarak, fruktoz miktarını 7 kat yükseltir.
*Karmaşık yapısı nedeniyle ve doymuş yararlı madde vücudun bağışıklık sistemini uyarmada etkindir.
*Kalp ve kan damarları uyarır,
*Damar sertligine iyi gelir,
*Hipotansif ve kalp koruyucu bir etkiye sahiptir,
*Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir,
*Yenileyici  hücrelerin büyümesi ve bölünmesi üzerinde pozitif bir etkisi vardır.


 Kara sarımsagın faydaları nelerdir?
*Kara sarımsaktaki etkin maddeler,
*İltihap kurutmada,
*Soguk algınlıgnda,
*Damar sertliğinde,
*Kan basıncı dengelemede, gençlik enerjisi verme konularında  büyük ölçüde yardımcı olur.
Kara sarımsak nerelerde kullanılır?
Yemeklerde et ve Balıklarda özellikle de diyet menülerinizde oldukça  yararlıdır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler