KOZA MANTI (YUFKA MANTISI )
Malzemeler :
3 adet yufka
Yufkaları kızartmak için; sıvıyağ
Üzeri için;
150 gr. kıyma
1 adet sogan
2 yemek kaşıgı tereyag
tuz, karabiber
Üzeri için; 1 kase sarımsaklı yogurt
Sosu için; zeytinyağ ve pulbiber
Yapılışı :
Yufkayı dört eşit üçgen parçaya kesin.
Sonra her parçayı tekrar 8 eşit üçgen parçaya kesin. Böylece bir yufkadan 32 adet minik üçgen parçalar elde ediyoruz.
Bu minik üçgenleri sigara böreği gibi sarın.
Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın.
Bu sarma işlemini pipet yardımıyla yapabilirsiniz.
Uç kısımların yapışması için çok az suya batırabilirsiniz.
Üzeri için; tavaya tereyağı alıp, eritin.
Soğanı minik doğrayın ve tavaya alıp, hafif soteleyin.
Bu aşamada dilerseniz salça ilave edebilirsiniz.
Üzerine kıymayı koyup, kavurun.
Tuz ve karabiber ilave edin.
Yufkaları sıvı yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
Sosu için; tavaya zeytinyagını alıp, ısıtın ve pulbiberi ekleyin.
Servis tabagına yufkaları alın ve üzerine kıymalı harcı dökün.
Onun üzerinede sarımsaklı yoğurdu dökün.
Son olarak biberli sosu üzerine gezdirip, servis edin.
Yoğurdunu servis sırasında dökerseniz yufkalar yumuşamaz ve çıtırlığını kaybetmez.
Afiyetler olsun. . .
NOT : Bu mantıyı içli olarakta yapabilirsiniz. Yani çig kıymalı iç malzemesini yufkaların içine koyup, sarabilirsiniz. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder