4 Temmuz 2015 Cumartesi


 LOKMA TATLISI (YUMURTA TATLISI)

Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kağı kuru maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 yada 2,5 su bardağı kadar)
Şerbeti İçin; 3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için; bolca sıvıyağ
lokma tatlısıYapılışı:
Karıştırma kabında 3 yumurta,yoğurt ve sıvıyağı çırpın.
Yarım bardak ılık suyun içine kuru mayayı katıp,karıştırın ve 5 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Mayalanan karışımı diğer karışıma ekleyin ve çırpın.
Azar azar un ilave ederek kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edin.
Hamuru agzı kapalı olarak 1 saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken şerbeti hazırlayın.Bunun için; tencereye şeker ve suyu alıp,kaynatın.
5 dakika kadar kaynayan serbete limon suyunu katın ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Şerbeti soğutun.Soğuyan serbeti geniş bir kaba alınki,lokmalar daha güzel çeksin şerbeti..
Geniş bir tencereye bolca sıvıyağ koyun ve kızdırın.
Isınan yağa hamurdan kaşıkla küçük parçalar alıp,atın.
Hamurun kaşığa yapışmaması için; kaşıgı sıvıyağa batırın.
Bu aşamada 2 adet tatlı kaşığı kullanırsanız daha kolay olur.Biriyle hamuru alır,diğeriyle tencereye koyarsınız.
Ben lokma tatlısı için TATLIMATİK diye bir alet buldum ve lokmalarımı onunla yaptım.Çok pratik,yuvarlak ve güzel lokmalarım oldu (resimlerdeki gibi).
Eğer sizde bulabilirseniz isiniz daha kolay olur.Yapı marketlerde bulabilirsiniz belki.
Lokmaları karıştırarak kızartın ve kevgir yardımıyla iyice yağını süzüp,soğuk şerbete atın.
Birkaç dakika şerbette bekleyen lokmaları kevgirle tepsiye alın.
Nefissss  lokmalarınız servise hazır..Afiyet bal şeker olsun.. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler