PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN: 1,5 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
TUZ VE ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN: 4 ADET PATATES
1 ADET BAŞ SOĞAN
1 KASE KIYMA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ, KARABİBER, PULBİBER VE KIYILMIŞ MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN: 1 ADET YUMURTA SARISI
ARALARINA SÜRMEK İÇİN: 1 KASE SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
Su ve sütü ılıtın. Yogurma kabına alın.
İçine maya ve sıvıyag koyup, 5 dakika bekletin.
Un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat mayalandırın.
O sırada iç malzemeyi hazırlayın.
Bunun için patatesleri rendeleyin ve soğanı minik minik doğrayın.
Tavaya yagı alın ve soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun.
Rendelediğiniz patateslerin suyunu elinizle sıkın ve tavaya ekleyin.
Tuz, biberler ve kıyılmış maydanozu ekleyip, biraz daha kavurun.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı tabak büyüklügünde açın.
İlk parçayı yaglanmış bir tabağa koyun.
Tüm bezeleri arkalı, önlü fırçayla yaglayıp; üst üste koyun.
Masanın üzerine temiz bir börek bezi serin.
Bezeyi alıp, bezin üstüne koyun ve yavaşça kenarlarından çekerek büyültün.
Her iki paralel kenarına iç malzeme koyun.
Bezi yavaşça kaldırarak iki kenarında rulo olmasını sağlayın.
Yaglanmış tepsiye yuvarlayarak yada düz bir şekilde dizin.
Diğer tüm bezelerede aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp, 5 dakika dinlendirin.
Sonra istediğiniz gibi dilimleyip, servis edin.ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder