3 Temmuz 2015 Cuma

 PATATESLİ   ÇARŞAF   BÖREĞİ

  MALZEMELER:
HAMUR   İÇİN: 1,5   SU   BARDAĞI   SU
1   SU   BARDAĞI   SÜT
1   TATLI   KAŞIĞI   TOZ  MAYA
1   YEMEK  KAŞIĞI   SIVIYAĞ
TUZ   VE   ALDIĞI   KADAR   UN
İÇİ   İÇİN: 4   ADET   PATATES
1   ADET   BAŞ   SOĞAN
1  KASE   KIYMA
2   YEMEK   KAŞIĞI   TEREYAĞ
TUZ, KARABİBER, PULBİBER  VE   KIYILMIŞ   MAYDANOZ
ÜZERİ   İÇİN: 1  ADET   YUMURTA   SARISI
ARALARINA  SÜRMEK   İÇİN:   1  KASE   SIVIYAĞ
 
YAPILIŞI:
Su   ve  sütü   ılıtın. Yogurma   kabına  alın.
İçine  maya  ve   sıvıyag  koyup,  5   dakika  bekletin.
Un  ve   tuzu  ekleyip, yumuşak  bir  hamur  yoğurun.
Hamuru   yarım   saat   mayalandırın.
O  sırada   iç   malzemeyi   hazırlayın.
Bunun  için  patatesleri   rendeleyin  ve  soğanı  minik  minik  doğrayın.
Tavaya   yagı  alın  ve   soğanı   kavurun. Kıymayı  ekleyip  biraz  daha  kavurun.
Rendelediğiniz  patateslerin  suyunu  elinizle  sıkın  ve  tavaya  ekleyin.
Tuz, biberler  ve   kıyılmış  maydanozu  ekleyip, biraz  daha  kavurun.
Mayalanan   hamuru  8  eşit  parçaya  bölün.
Her  bir  parçayı  tabak   büyüklügünde  açın.
İlk  parçayı  yaglanmış  bir  tabağa  koyun.
Tüm  bezeleri  arkalı, önlü  fırçayla  yaglayıp; üst  üste  koyun.
Masanın  üzerine  temiz  bir  börek  bezi  serin.
Bezeyi  alıp, bezin  üstüne  koyun  ve yavaşça  kenarlarından  çekerek  büyültün.
Her  iki  paralel  kenarına   iç  malzeme  koyun.
Bezi  yavaşça  kaldırarak   iki  kenarında  rulo  olmasını   sağlayın.
Yaglanmış  tepsiye  yuvarlayarak  yada  düz  bir  şekilde  dizin.
Diğer  tüm  bezelerede  aynı  işlemi  uygulayın.
Üzerine  yumurta  sarısı  sürüp, 200  derecede  üzeri  kızarana  kadar  pişirin.
Fırından   çıkınca  üzerine  temiz  bir  bez  örtüp, 5  dakika  dinlendirin.
Sonra   istediğiniz  gibi  dilimleyip, servis  edin.ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler