Petito’lu Kurabiyeler
Hamur Malzemeleri :
125 gr. Tereyag (yumuşamış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 fiske tuz, 1 çay kaşıgı sirke
1/2 çay bardagı sıvıyağ
1 çay bardağı nişasta
1 vanilya, yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (2-2,5 su bardagı)
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ilavesiyle yogurun.
Hamuru 2′ ye bölün.
Bezelerden birini iki yaglı kağıt arasında 1 cm kalınlıgında açın ve istediğiniz kalıpla yada hamur ruletiyle kesin. (Ben tırtıklı patates dilimleyici kullandım)
Üzerlerine Eti Petito Mini Çikolata yerleştirip hafifçe bastırın.
150 derece ısınmış fırında 13-15 dakika pişirin. ( fazla kızarmasın pembeleşmesi yeterli)
Afiyet şeker olsun…Tatlı Tuzlu Tarifler'e teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder