TAVUK İSKENDER
MALZEMELER:
500 gr. tavuk bonfile
Altı için: 1 adet tırnak pidesi
3-4 kaşık tereyag
Sosu için: 2 kaşık salça,pulbiber ve 1 kaşık zeytinyağ
Üzeri için: 3-4 kaşık tereyag
Servis için: Pilav, yogurt
YAPILIŞI:
Tavuğu yıkayın ve tencereye alın.Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyip,pişirin.Pişen tavugu tencereden alın ve didikleyin.
Sos için; tavaya yagları alın ve ısıtın.Salça ve pulbiberi ekleyin.Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave ederek pişirin.
Pideyi küp küp doğrayın ve bir tencerede 3-4 kaşık yağla çevirin.
Servis tabagının tam ortasına pideleri yerleştirin.
Bir kenarına pilavı, diğer kenarına yoğurdu koyun.
Pidelerin üzerine didiklenmiş tavukları yerleştirin.
Tavukların üzerinede yaptığınız salça sosu gezdirin.
En üste tavada tereyağ kızdırıp gezdirin.
Sıcak olarak servis edin..Afiyetler olsun..ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder