21 Ağustos 2015 Cuma

Manisa 8 Eylül Hastanesi Başhekimi Cildiye Uzmanı Doktor Hasan Hemmati, terlemenin hipertroid, şeker hastalığı, tüberküloz, kalp yetmezliği, böbrek üstü bezi rahatsızlıkları ve beyinle ilgili tümoral oluşumlarının habercisi olabileceğini söyledi.

8 Eylül Hastanesi Başhekimi Cildiye Uzmanı Doktor Hasan Hemmati, yaz aylarında insanlar için büyük bir sorun olan terleme hakkında uyarılarda bulundu. Terlemenin bir hastalık olduğunu açıklayan Dr. Hemmati, özellikle sıcak yaz günlerinde hastaneye başvuruların arttığını ifade etti. Dr. Hemmati şöyle dedi:

Aşırı terlemenin bir hastalık olduğu ortaya çıktı!
“Özellikle kıllı olan bölgelerdeki ter bezleri terlemeye yol açar. Ter bezlerinin aşırı derecede çalışması özellikle çok şişman olan hastalarda karşımıza çıkar. Sistemik hastalığı olan hastalarda da bu durumla karşılaşabiliyoruz. Hipertroid, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi rahatsızlıkları, beyinle ilgili tümoral oluşum olan hastalarda aşırı terleme bir belirti olabiliyor.”

PSİKOLOJİYİ BOZUYOR

Bu gibi hastalarda çok şiddetli koku olduğunu ve psikolojik olarak etkilediğini kaydeden Dr. Hasan Hemmati, terlemenin eşler arasında bile sorunlara yol açabildiğini söyledi. Aşırı terleyen kişilerin dışarıya çıkmak istemediğini, elleri terlediği için tokalaşmaktan bile kaçındıklarını kaydeden Dr. Hemmati, “Yani hastalık boyutu olduğu kadar psikolojik boyutu da var. İnsanların psikolojisini bozabiliyor” dedi. Dr. Hemmati aşırı terleyen kişilere acı, ekşi ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaları için çağrı yaptı.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Terlemeyi engellemek için çeşitli tedavi yöntemleri olduğunu aktaran Dr. Hasan Hemmati, ameliyat yöntemini de uygulayabildiklerini ifade etti. Doktor Hemmati şunları söyledi:

“Hastalara bir takım ilaçlar pudralar, jeller, merhemler veriyoruz. Ter bezlerini tıkayarak etkisini gösteriyor. Ancak yüzde 100 çözümü yoktur. İkinci bir tedavi şekli de elektrik akımı verilmesidir. Küçük bir cihazla elektrik akımı veriyoruz. 16- 20 seansla hasta gelip o cihaza giriyor. Cildin katmanları kalınlaşıyor. Terlemede 3- 4 ay bir rahatlama oluyor. Ücüncü bir tedavi şekli de botokstur. Terleme olan yerlere küçük iğnelerle botoks ürününü enjekte ediyoruz. Son olarak da ameliyat yöntemini uyguluyoruz. Ter kanallarındaki sinirleri keserek genel anestezi altında ameliyat edebiliyoruz.”

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler