24 Haziran 2015 Çarşamba

TAVUKLU SAKSI KEBABI

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
2 adet tavuk fileto
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşıgı salça
tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyagı
Sos İçin:
1 çorba kasıgı salça
1 su bardağı su
Üzeri İçin: Domates
Kızartmak İçin: Sıvıyag
Hazırlanışı:Patlıcanları ister alacalı soyup ister benim gibi bıcakla minik daireler yapıp içlerini oyup kızgın yagda kızartın.
(ben agır olmasın diye her tarafına içine dışına fırça ile yağ sürüp fırında 20 dk kadar pisirdim)
Tavukları kusbası doğrayıp agzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Biberleri küçük, küçük dograyın, domatesin kabuklarını soyup sarımsakla beraber rendeleyin.
Suyunu çeken tavuklara bir miktar zeytinyagı ekleyip biberleri ilave edip 5dk kavurup domates ile sarımsakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ekleyip 3-5dk daha kavurup ocaktan alın.
Patlıcanların içlerini tavuklu harç ile doldurup üzerlerine dilimlenmiş domates koyup borcama yerleştirin ve üzerlerine salçalı sos gezdirip 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25dk pişirip sıcak olarak servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler