24 Haziran 2015 Çarşamba

KIYMALI VOLOVAN

Malzemeler:
8 adet milföy
200 gr kıyma
1 adet kuru sogan
2 diş sarımsak
tuz, kara biber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
zeytinyagı
Arasına Sürmek İçin: yumurta akı
Üzerine Sürmek İçin: yumurta sarısı
Süslemek İçin: domates, dereotu
Hazırlanışı: Milföyleri derin dondurucudan çıkartıp hafif buzu çözülünce yuvarlak kalıplarla kesip daireler çıkartın.

Hazırladıgınız dairelerin dört tanesini yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Kalan diğer daireleri biraz daha küçük kalıp kullanarak orta kısımlarını çıkartın.
Tepsiye yerleştirdiginiz milföy hamurlarının üzerlerine yumurta akı sürüp ortası boş olan milföyleri üzerlerine yerleştirip orta kısmı kabarmaması için alttaki milföyün üzerine bir kaç yerinden çatal batırın.Üstteki milföyün kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kıymayı tavaya koyup kısık ateşte agzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.Sogan ve sarımsakları minik minik doğrayıp zeytinyagı ile birlikte kıymaya ekleyip soganlar ölene kadar kavurup baharatları ilave edip 2-3 dk daha kavurup ocaktan alın.
Pişirdigini milföylerin orta kısımlarını kıymalı harç ile doldurup üzerlerini domates ve dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
(ben domatesleri çok az yagda alt üst ederek pişirip çigligi aldım) Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler