CAPPUCCINOLU KURABİYE
25 – 30 adet için
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gram pudra sekeri
1 adet yumurta
50 gram toz badem
Bir tutam tuz
300 gram un
2 yemek kasığı toz cappuccino
Üzer i için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz seker
YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ile pudra şekerini iyice yoğurun. Üzerine önce yumurtayı daha sonra da hamur için gerekli diğer tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin. (Unu azar azar ekleyin). Hamurunuzu tezgahta silindir sekline getirip streç filime sarın ve yarım saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dinlenen hamurunuzun strecini çıkarın ve etrafına yumurta sarısı sürün. Bir parmak genisliğinde halka seklinde doğrayın.Toz şekeri düz bir tabağa yayın ve dilimlediğiniz kurabiye hamurlarınızın sadece kenarlarını toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 170 derecelik fırında 10 dakika kadar (rengini değistirmeden) pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder