29 Aralık 2015 Salı




LEOPAR DESENLİ KURABİYE

MALZEMELER:

1 su bardağı Pudra Şekeri
1 adet yumurta
1 paket Vanilya
1/2 su Bardağı Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Kakao (Küçük hamur için)
2 çorba kaşığı kakao (Büyük hamur için)
Aldığı kadar un



YAPIMI:
Kakao ve kabartma tozu hariç diger tüm malzemeleri yogurma kabına konup karıştırılır.Yavaş yavaş un eklemesiyle beraber kabartma tozu da ilave edilir.Kulak memesi kıvamına tam gelmeden hamur biraz cıvık iken hamurdan biri ceviz diğeri mandalina büyüklüğünde iki hamur ayrılır. Ceviz büyüklüğündeki hamura 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek açık hamur diğer mandalina büyüklüğünde olana da 2 çorba kaşığı kakao eklenerek koyu renk hamur elde edilir.
Eller yıkanır ve yoğurma kabındaki hamura un eklenerek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edileninceye kadar yoğrulur. Koyu renkli hamuru iki yağlı kağıdın arasında üç parmak genişliğinde uzun bir hamur olarak açın.Daha sonra açık renkli kakaolu hamuru kalem gibi yuvarlayıp ortaya koyun ve rulo kat gibi görünecek şekilde boru gibi sarın. yani ( Koyu rengin içinde açık renk olacak şekilde) streç filime sararak buzdolabında dinlendirin.Büyük ve beyaz renkli hamurdan portakal büyüklüğünde yada daha fazla hamur alarak merdane ile çok inceltmeden açılın. Buzdolabında bekleyen hamurdan bıçakla ince ince dügmeler kesilip hamura desen vermek için serpiştirilir.Sonra merdane ile tekrar üzerinden gidilerek düğme hamurları sabitleştirin ( Sakın Beyaz hamuru çok inceltmeyin) Sonra istediğiniz bir kalıpla kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. ( Kurabiyelerin kenarlarından çıkanlarında kurabiyelerin altlarına yapıştırarak kullandım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif beyaz olacak şekilde pişirin
AFİYET OLSUN
Güloannemutfakta'  ya tesekürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler