22 Nisan 2015 Çarşamba



BÜLBÜL YUVASI

HAMURU ıÇıN
6 su bardağı un.
1 yemek kaşıgı nişasta.
1 çay bardagı süt.
1 yemek kaşıgı yoğurt.
2 yemek kaşıgı elma sirkesi.
2 adet yumurta
Yarim cay kaşıgı tuz
Yarim cay bardağı sıvı yağ
 Yarim bardak su
ŞERBETı ıÇıN.
3 su bardağı toz şeker.
3 bardak su.
ÜZERı ıÇıN.
 toz fıstık.
ceviz ıçı.
 3 su bardagı toz şekere 3 bardak su ilave edilip şerbeti pişirilir. Ilınması için bir kenarda bekletilir.
 Dinlenen hamurdan bir beze alınır ve incecik açılır. Açılan yufka 4'e bölünür. Çıkan dilimler incecik bir oklavaya üçgenin geniş kenarından konularak sarılır. İki kenarından büzülerek oklavanın ortasında toplanıp oklava içinden çekilir. Hamura bastırılmadan yuvarlanıp gül şekli verilir. Her bezeye aynı işlem uygulanıp tepsiye dizilir. Üzerine eritilen tereyag ve sıvıyağ karışımı gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir.
 Fırından çıkıp sıcağını atınca üzerine ılık şerbet gezdirilir.
 Üzerine toz fıstık veya çekilmiş ceviz ile sunabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler