22 Nisan 2015 Çarşamba

IRGAT BÖREĞİ/SAC BÖREĞİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 5 bardak un.
- 4 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 6 yumurta.
- yarım kalıp peynir.
- 1 kaşık tereyağı.
- 1 tutam maydanoz.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- Geniş bir kaba 5 bardak un konur. 1 fiske tuz atılır. Aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 2 bezeye ayrılır ve oklavayla açılır. Üzerlerine tereyağı gezdirilir. Çekilerek rulo şeklinde sarılır. Bir ucundan kendi etrafında dolandırılarak buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.
- Tavaya 1 kaşık tereyağı konur ve eritilir. Eriyince üzerine 6 yumurta kırılır. Karıştırılarak pişirilir ve soğumaya alınır. Ezilmiş peyniri katılır. Pul biberi ve karabiberi atılarak harmanlanır.
- Tepsinin dibine tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. Dolaptan çıkıp açılan ilk yufka tepsiye serilir. Hazırlanan iç harç yayılır. 2.beze ile üstü kapatılarak ocakta çevrilerek pişirilir. Altı kızarınca ters çevrilir ve diğer yüzüde pişirilip dilimlenerek sunuma alınır.


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler