21 Haziran 2015 Pazar

ALMAN PASTASI
Malzemeleri
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5-3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için
3 çorba kasığı toz seker
2 yemek kasığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket toz kremsanti
İstenirse arasına muz

Yapılışı
26 cm capında kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt konulup kenarları yağlanır. Yumurta ve şekeri mikserle iyice cırpın. Sırasıyla süt ve sıvı yağ eklenir. En son elenmiş un ve kabartma tozu eklenir. Biraz daha çırpılıp kalıba dökülür. 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişilir.
KREMA YAPILIŞI
Tencerede seker, un ve nişasta sütle karıştırılıp pişirilir ve vanilya eklenir. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi ekleyip 5 dakika boyunca mikserke çırpıyoruz.
Fırından çıkan kek soğuyunca ortdan ikiye kesilir. Muhallebi arasına dökülür. Muz dilimleri eklenir ve diğer kek üzerine kapatılır. Hafifce bastırılır. Üzerine pudra şekeri serpilip meyveyle süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun
Mutfaktan Gelen Lezzetler'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler