21 Haziran 2015 Pazar

Çok hafif bir sütlü tatlı tarifim var sırada
İRMİKLİ MUZLU MUHALLEBİ
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker (arttırıp çoğaltabilirsiniz)
1 kutu krema (200 ml)
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı çekilmis fındık yada ceviz
Muz
1 paket yulaflı bisküvi
Yapılışı
İrmik, süt ,Seker ve vanilyayı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra krema ve hindistan cevizini ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Blendirdan geçiriyoruz. Bisküvileri ve fındığı rondodan geçirip kuplara bir kepce muhallebiden üzerine bisküvi ve fındık karışımından bir miktar koyup yuvarlak kestiğimiz muzlardan yerleştiriyoruz. Üzerine tekrardan muhallebi döküyoruz. Dolapta 3 saat dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun.
Mutfaktan Gelen Lezzetler'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler