24 Haziran 2015 Çarşamba

CEVİZLİ SARMA BAKLAVA

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
-alabildiği kadar un
İçi İçin: 250 gr iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Üzeri İçin:
150gr tereyağı
ceviz
Açmak İçin: Buğday nişastası
Hazırlanışı:Derin bir kab icerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesinden biraz daha sert hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan 25 adet küçük bezeler alıp üzerlerini nemli bez ile örtüp 15dk dinlendirin.
Şerbet için şeker ve suyu yaklaşık 10-15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen bezeleri bol nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açıp 12 adet açılmıs bezeyi üst üste koyup yufkadan daha büyük olacak şekilde açıp üzerine bol miktarda ceviz serpip rulo sarıp 3cm genişliğinde dilimleyip tepsiye yerleştirin.
Kalan bezeleri de aynı sekilde hazırlayın.
Tereyağını eritip fırca ile tatlıların üzerlerine sürüp birer adet ceviz yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbetini çekince servis yapın. Pembe Tatlar
'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler