24 Haziran 2015 Çarşamba

FINDIKPARE

Malzemeler:
125gr margarin (eritilmiş)
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı çekilmiş fındık
1/2 su bardagı irmik
2 - 2,5 su bardagı un
1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
3,5 su bardagı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: Fındık
Hazırlanışı:Şerbet için su ve sekeri 15dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisinde bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine yerlestirip üzerlerine fındık batırıp önceden ısıtılmıs 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler