27 Haziran 2015 Cumartesi

Çörek tarifi
1 büyük çörek için:
3bardak un
Tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar su
1 sogan
3 kasik lor peyniri
Birkaç dal maydanoz
Pul biber ve tuz
Ic malzeme icin sogan ve maydanoz ince dogranip içine peynir ile baharatlar katilir.
Hamur icin un, tuz ve kabartma tozu harmanlanir. Unun ortasi açılıp yavaş yavaş ilik su eklenip ele yapismayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur iki bezeye ayrılır. Birinci beze unlanarak yapışmaz tavanin boyundan biraz büyük acilir. Kenarlara gelmeyecek şekilde harç yayılır. İkinci beze tam tava kadar acilir ve iç malzemenin üstüne örtülür.kenarlari alttaki hamur usttekine dogru kivrilarak kapatılır. Isterseniz duz de kapatabilirsiniz. En son hava cikisi icin ortasi delinir.Tavaya 1cay bardagi yağ dökülüp iki yüzü de pişirilir.

Tarif Defteri'ne teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler