11 Haziran 2015 Perşembe

ELMA TATLISI
2 kg elma 
1 bardak şeker 
1,5 çay bardağı pekmez
4 su bardağı su
2 çubuk tarçın
1 portakalın kabuğu
Ayva çekirdeği
Karanfil
İç harcı için:
1 kase kestane şekeri
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı badem
5 çubuk hindistan cevizi
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:
1 yeşil elma
Kaymak

Yapılışı...
Elmalar soyulup çekirdek yatakları çkartıldıktan sonra tencereye dizilir. Her elmaya 2 kaşık şeker, 2 kaşık pekmez gezdirilir. Kabuk tarçın, portakal kabuğu, ayva çekirdeği ve karanfil tencereye eklenip elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Elmalar soğuması için servis kabına alınır. Elmaların piştiği karışım jöle kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. İç harcı için kestane şekeri, ceviz, badem, Hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi karıştırılıp elmaların ortasına yerleştirilir. Üzerine kıvam alan sos gezdirilir. Kaymak ve doğranmış yeşil elma ile servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler