16 Haziran 2015 Salı

SOĞAN DOLMASI

1 kg orta boy soğan
1.5 su bardağı pirinç
Yarım kg orta yağlı kuz kıyma
1 büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyag
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Avuç içi kadar erik pestili
YAPILIŞI:
Soğanların kabukları soyulup kaynar suda haşlanır. Çay kaşığı ile zedelemeden yapraklar birbirlerinden çıkartılır. Diğer tarafta kıyma, yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, salçalar karıştırılır. Yağ eklenip yoğurulur. Soğan yapraklarına doldurulup tencereye dizilir. Üzerine çok az su gezdirilir. Erik pestili su ile kaynatılarak eritilir. Yemeğin pişmesine yakın 2-3 çorba kaşığı pestil suyu gezdirilir. 10-15 dakika kaynatılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler