21 Haziran 2015 Pazar


Çıtır çıtır bir baklava
Tahinli çıtır baklava
12 yaprak baklavalık yufka
1 çay bardağı sıvı yag
1 çay bardağı tahin
1.5 su bardagı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş fındık yada ceviz
Tahinle sıvı yağı karıştırın. Baklavalık yufkasını serin ve tahinli karışımı fırça yardımıyla sürün. İkinci yufkayıda serip tekrar karışımdan sürüp üzerine üçüncü yufkayı serin ve onuda ıslatıp üzerine 1 yada 1.5 yemek kaşığı toz şeker ve fındığı heryerine serpin. Sıkıca rulo yapın ve istediğiniz uzunlukta dilimleyip yağlanmıs dikdörtgen borcama dizin. Kalan tahinli karışımı ruloların üzerine sürün. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz yada 1 su bardağı şekeri 1.5 su bardağı suyla koyu bir serbet yaparak içine dilimlediğimiz yufkaları batırıp ( 5 saniye kadar ) çıkartabilirsiniz ( şerbetin içine bir fiske tuz atın şekerlenmesin ). Şerbet soğuğa yakın ılık olsun baklava soğuk olsun. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun Mutfaktan Gelen Lezzetler'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler