21 Haziran 2015 Pazar


Çıtır çıtır kaymaklı muska tatlısı
1 paket baklavalık yufka
150 gr tereyağı
Kaymak
Antep fıstığı
Şerbet için
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardagı su
Bir tutam tuz
Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın. Kıvam alınca bir tutam tuzu atın. Bir kaç dakika daha kaynatıp ocagın altını kapatın.
4 adet yufkanın her katına erittiğimiz tereyağını sürün ve üst üste koyup uzun şeritler halinde 5 eşit parçaya kesin. Her şeridin ucuna kaymak ve antep fıstığından koyup muska şekli verin. Kalan tereyağını üzerlerine sürün. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti ılımış olan tatlının üzerine dökün. Şerbetini cekince üzerlerine antepfıstığı serpip servis edin. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun Mutfaktan Gelen Lezzetler 'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler