21 Haziran 2015 Pazar


İlk kez makaron yaptım ama korka korka :) yapıp tadına bakınca hiçde korkulacak birşey yokmuş dedim arkadaşlar etekli etekli makaronlarım oldu. Gelelim makaronumuzun tarifine...
162 gr toz şeker
140 gr toz badem
80 gr yumurta beyazı
50 gr pudra şekeri
Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta bir tutam tuzla çırpın. Köpürmeye başlayınca seker kasık kaşık ilave edip yüksek hızda parlak ve sert bir kıvama gelinceye kadar çırp. Bu esnada gıda boyası kullanacaksanız ilave edin.Pudra şekeri ve badem tozunu robottan geçirin ve eleyin. Yumurta beyazına söndürmeden iki kerede badem tozu ve pudra şekeri karısımını spatulayla yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Krema sıkma torbasına düz uç takıp karışımı boşaltın. ( Ben yaglı kağıda 1 tl ile yuvarlaklar çizdim) 2-3cm aralıklarla sıkın. 2-3 kere tezgaha vurup kabarcıkların çıkmasını sağlayın. 1 saat kadar oda sıcaklığında üzerini kurumasını bekleyin elinizi üzerine dokundurduğunuzda bulaşmıyorsa olmuş demektir. 140 derecelik fırında 5 dakika orta rafta daha sonra 5 dakikada en alt rafta pişirin. Yani toplamda 10 dakika pişicek.
Ganaj
175 gr çikolata ( bitter, sütlü, beyaz )
100 ml krema
Krema kaynama noktasına gelince parçaladığımız cikolataları kremanın icine atıp çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz. Buzdolabında sertlesene kadar bekletin. Soğuyan makaronların arasına kremadan sürüp istediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun Mutfaktan Gelen Lezzetler'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler