21 Haziran 2015 Pazar

 ŞEKERPARE
125 gr margarin yada tereyagı
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardagı irmik
Yarım su bardagı şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Un hariç bütün malzemeleri karıştıma kabına alın ve karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval yada yuvarlak sekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın. 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için şeker ve suyu 10-15 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca üzerine ılımış olan şerbeti dökün. Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun  Mutfaktan Gelen Lezzetler'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler