18 Haziran 2015 Perşembe

 YALANCI SU BÖREĞİ ( Sodalı )
5 Adet yufka
1 Paket (250 G´gr) margarin veya tereyagi
1 Paket (200 gr) yemek kremasi
3 Adet yumurta
2 sise (500 ml) soda
1/2 Beyaz peynir
Maydanoz (arzu ederseniz)
Yapilisi:

Ilk olarak tereyagini eritin, üzerine yemek kremasinida ekleyip karistirin.
Yuvarlak büyük firin tepsisine yagli kagit serin, ardindan yufkanin birini büzüstürerek tepsiye yerlestirin, üzerine hazirlamis oldugunuz tereyagi ve krema karisimindan biraz döküp yayin, diger iki yufakayida ayni sekilde aralarina tereyagi ve krema karisimindan koyun.
Peyniri bir kabin icinde ufalayin, arzu ederseniz kiyilmis maydanoz ekleyip karistirin.
Ücüncü yufkadan sonra rendelenmis beyaz peynirin tamamini yufka serili tepsiye döküp hertarafina güzelce yayin,  üzerine tekrar kalan yufkalarida aralarina tereyagi ve krema karisimindan koyarak tepsiye yerlestirin.
Yufkalarin hepsini yerlestirdikten sonra böregi arzu ettiginiz sekilde kesin, ayri bir kabin icine yumurtalari kirip cirpin ve böregin hertarafina esit sekilde döküp yayin.
Son olarak iki sise sodayi böregin üzerine gezdirin, 1 saat kadar bekletin, (bir gece önceden hazirlayip buzdolabinda bekletebilirsiniz ben öyle yapiyorum)
Böreginizin üzerine cörek otu ve susam serpip daha önceden isitilmis 200°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler