18 Haziran 2015 Perşembe

BAYATLAMAYAN PASTANE POĞAÇASI
1 Cay bardagi ilik süt
1 Cay bardagi ilik su
1/2 Yas maya
2 Corba kasigi seker
2 Tatli kasigi tuz
250 Gr margarin (oda sicakliginda)
2 Yumurta (birisinin sarisi üzerine sürmek icin)
Aldigi kadar un (yumusak bir hamur olacak)
Beyaz peynir (ic harci)
Yapilisi:

Ilk olarak ilik sütü ve suyu genis bir yogurma kabina dökün.
Üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin, 10-15 dk. bekletin.
Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun.
Yogurdugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve beze yapin.
Yaptiginiz bezeyi avcunuzun ortasinda biraz acin, ortasina  beyaz peynir koyup kapatip elinizle yuvarlayin.
Yaptiginiz pogacalari tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürüp catalla cizin, tepside 1 saat kadar mayalanmaya birakin.
Mayalanmis pogacalari daha önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler